ISO 22000 System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

food
Wymagania dla organizacji uczestniczących w łańcuchu żywnościowym - wprowadza ujednolicony i globalnie zharmonizowany standard w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności, ułatwiając jednocześnie implementację systemu HACCP oraz integrację z normą ISO 9001.

System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zawiera wymagania dla organizacji biorących udział w całym łańcuchu żywnościowym.
 
Standard jest kierowany szczególnie do producentów artykułów spożywczych, ale mimo to dotyczy wszystkich uczestników biorących udział w łańcuchu żywnościowym, a więc firm cateringowych, producentów opakowań, dodatków do żywności, firm transportowych, handlowców itd.

Korzyści, jakie przynosi organizacji wdrożenie systemu:
  • zostaną usystematyzowane działania związane z produkcją bezpiecznej żywności,
  • wdrożenie efektywniejszej komunikacji ze wszystkimi ogniwami łańcucha żywnościowego,
  • zwiększenie zostanie bezpieczeństwo żywności,
  • zmniejszenie ryzyka związanego ze zwrotami, a także odpowiedzialnością prawną za wyroby,
  • obniżenie ryzyka przenoszenia chorób,
  • wzrost zaufania kontrahentów, klientów, partnerów handlowych i jednostek kontrolujących,
  • obniżenie kosztów związanych z tzw. złym wyrobem,
  • wykazanie zgodności z unijnym i polskim prawem żywnościowym,
  • poprawienie reputacji, marki i wizerunku firmy,
  • zwiększenie wydajności pracy poprzez dokładne określenie pracownikom ich zadań oraz odpowiedzialności za nie.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!

Dotacje unijne, pomoc w pozyskaniu środków
Planujesz ekspansję firmy?
Masz dobry pomysł
na nowy biznes?
Dowiedz się już teraz, co możesz zyskać współpracując z BCD:
Zadzwoń: 67 282 72 55 , 506 000 045